вівторок, 28 липня 2020 р.

Фантастичні світи, створені олівцями й фарбою: дивовижні роботи англійського ілюстратора Ed Org





Існують книги, і, врешті, таких чимало, читання яких змінили долю конкретних людей. Чи, принаймні, вплинули на їхній світогляд.



Для англійського художника-ілюстратора Ed Org такою книгою став славнозвісний «Володар перснів» Дж. Дж Р. Толкіна. Що цікаво, митець почитав його не в дитинстві,яке минуло в 50-60 рр. у Шропширі, серед суворої, однак величної природи, а вже під час навчання в художньому коледжі – в 1973-75 рр.


Як і багато інших його ровесників, художник «захворів» цією епопеєю. Це й знайшло відображення у його подальшій творчості. Ні, митець не обмежився ілюстраціями до цього твору. На сьогодні більшість сюжетів для картин дарує йому власна уява.


Він проілюстрував чимало книжок, був і комерційним художником-рекламістом. При цьому зараз віддає перевагу створенню оригінальних художніх альбомів, що виходять обмеженими накладами й користуються чималою популярністю серед шанувальників його таланту.



І так, ті, хто знайомий із творчістю Джона Толкіна, можуть легко збагнути, як саме вплинула історія про перстень всевладдя на витончені ілюстрації, створені олівцем, від Ed Org.



Однак повторюся: на матеріалі міфології та легенд він створив власний фантастичний всесвіт. Більше про його творчість можна дізнатися на сторінці: https://www.facebook.com/edorgart/



Приємного перегляду робіт Ed Org і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар