понеділок, 6 липня 2020 р.

Керамічна краса квітів від американського майстра Owen Mann





Хтось із майстрів виготовляє з глини прекрасний посуд – дехто цілком функціональний, дехто – декоративний. Хтось – тендітні й дивовижні статуетки, чи, навпаки, вдається до примітивізму, «роблячи ставку» на яскраві кольорі й оманливу простоту ліній.



Глина,а отже, й кераміка матеріал якщо й не універсальний, то дуже багатогранний і здатний надихнути майстра на різнопланову творчість. Не дивина, що тема квітів спливає знову й знову: під талановитими руками майстрів глина розквітає у відразу кількох значеннях цього слова.




Скажімо, американський майстер Owen Mann виготовляє з неї айстри, жоржини й сукуленти. Вибір квітів-моделей пояснюється їхньою будовою.




Багато шарів пелюсток заворожують митця: він кожну із них виготовляє вручну. А потім «збирає» квіти із сотень пелюсток.




У результаті виходить дивовижна краса, яка тішить око. До того ж, майстер забарвлює свої роботи у зелений і блакитні кольори, які передають відчуття свіжості, надаючи додаткової легкості його керамічним квітам.




Поступово творчість Owen Mann стає все більш популярною серед інтерет-користувачів із різних куточків світу. Сподіваюся. друзі. що роботи митця сподобаються і вам. Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар