вівторок, 7 липня 2020 р.

Оригінальні й майстерні картини, створені кульковою ручкою, від українського митця Andrey Poletaev




Певно, майже всі хоч раз використовували кулькову ручку не для того, щоб писати, а щоб зробити якісь замальовки – під час занять у школі чи в університеті, коли розмовляли по телефону чи їхали кудись в потязі тощо. І чи не тому багато хто вважає, що малювати кульковою ручкою – просто?



Однак митці, які обрали для себе Ballpoint Pen Art, можуть переконливо довести, що це твердження – хибне. Що цікаво, популярність ця техніка почала набирати відносно недавно, зате стрімко, усе більше людей бере до рук кулькову ручку, аби створити багатопланові складні картини.



Серед визнаних майстрів – український художник Andrey Poletaev. На сьогодні він серед поціновувачів цієї зображальної техніки вважається беззаперечним авторитетом. Попри те, що він – митець-аматор, довга й наполеглива праця та талант дозволили йому створювати дуже цікаві й складні полотна.



Багатьох захоплюють його портрети й міські краєвиди, глядачі відзначають виразність зображень, не замислюючись, як саме досягається така масштабність і багатогранність. А вся справа – у здатності художника отримувати задоволення від творчості й тому присвячувати їй свої сили й час.



Скажімо, на створення деяких картин він витрачає сотні годин, а ефект оптичних ілюзій, характерних для багатьох його робіт, досягається завдяки тому, що на таких картинах – до 20 шарів чорнил. Має значення довжина й  щільність штриховки, кут нахилу ручки, сила, з якою митець натискає ручкою на папір тощо.


Тож під час створення кожної чергової роботи митець вдосконалює свою техніку, намагається використовувати нові прийоми. І при цьому приділяє багато уваги емоційному складнику картин: він прагне нагадати глядачам про красу буденності, яку більшість перестали помічати за звичним клопотами.



Більше про творчість Andrey Poletaev можна дізнатися на сторінці: https://www.poletaevart.com/original



Приємного перегляду творів митця й гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар