суботу, 4 липня 2020 р.

Казково прекрасні метелики на картинах англйського художника Gordon Beningfield





Метелики – таке ж відоме джерело натхнення для багатьох митців із різних куточків світу, як і квіти. Яскраві кольори і довершено-витончені лінії малюнків на крильцях перетворюють цих чудових істот у живі дорогоцінності.



Принаймні, саме такої думки дотримувався чудовий англійський художник Gordon Beningfield. Він все життя присвятив зображенню природи, а метелики посідали особливе місце в його картинах.




А може, справа не лише в джерелах натхнення, а й у душі самого митця, у тому, як він здатен побачити світ навколо. І тут варто відзначити, що цей митець був не лише талановитим співцем природи, але й дуже гарною людиною.




Його родина походила з Лондона, але коли самому Gordon Beningfield було три-чотири роки, його батьки змушені були залишити місто: тривала Друга світова війна, столицю Великобританії бомбили щоночі, прагнучи стерти її з лиця землі. Родини з дітьми намагалися залишити місто й заховуватися хоч на час у сільській місцевості.


Родина художника так і не повернулася назад, навіть після завершення війни. Та сам художник згадував уже в дорослому віці не лихоліття, а красу природи. Чи не вона надихнула митця настільки, що в 15 років він розпочав творчу кар’єру як церковний художник?


Щоправда, потім він обрав «світську» кар’єру, та те замилування красою світу, як божого творіння, яке властиве справжнім церковним художникам, залишилося в нього назавжди.



Не дарма ж метелики зображені на його картинах не лише із фотографічною точністю, але й із замилуванням їхньою красою. У 1976 році вийшла перша книга по метеликів, проілюстрована роботами митця. А в 1981 році випустили особливу серію поштових марок, присвячених метеликам Gordon Beningfield.



Приємного перегляду робіт митця та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар