середу, 15 липня 2020 р.

Прекрасні краєвиди в керамічних роботах американської майстрині Heesoo Lee





Майстриня з Монтани (США) Heesoo Lee у своїй творчості надихається красою природи рідного краю. Це, звісно, можна сказати про багатьох митців із різних куточків світу.


Однак не всі з них після споглядання прекрасних і величних краєвидах намагаються відтворити їх у глині. Та ще не в барельєфах чи інших декоративних прикрасах, а в посуді: на тарілках чи в кухликах, на вазах  і мисках тощо.


А ще роботи мисткині виділяє серед інших незвичайна техніка: вони – багатошарові й фігурні, створюючи дерево, наприклад. майстриня виліплює кожен листок, при цьому нашаровує його на інші такі ж листки (хоча двох однакових, якщо придивитись уважно, не знайти).


Тож і виходить, що вона терпляче «вирощує» з глини дерево чи квітку – деталь за деталлю, які складаються в єдиному можливому порядку, аби утворити загальну картину.


Ще цікавим штрихом у її творчості є використання барв – завдяки цьому, перед нами постають не лише гарні загальні краєвиди. Глядачі можуть побачити саме літні, осінні, зимові чи весняні пейзажі.



Більш детально із творчістю майстрині можна ознайомитись на її сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/heesooceramics/



Приємного перегляду робіт Heesoo Lee та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар