середа, 28 червня 2017 р.

Пластиліновий усесвіт у роботах 3D-художниці Irma Gruenholz



На сьогодні поняття «ілюстрація» давно вже вийшло за межі «звичайного» малюнку. Нікого не здивують пласкі роботи ілюстраторів із паперу чи глини. А ще, все стрімкіше розвиваються т.з. «3D-ілюстрації», створювані у трьох вимірах, що дозволяє досягти особливої виразності, глибини а гри із світлом і тінню при перенесені їх на папір.

Ім’я чудової 3Dхудожниці-ілюстраторки Irma Gruenholz добре і, на мою думку, цілком заслужено, відомо усім, хто цікавиться сучасною ілюстрацією. Вона – дуже різнопланова майстриня: серед її робіт є ілюстрації до книжок і журіналів, розробляє плакати та баннери, її роботи зустрічаються в промоакціях і рекламах відомих фірм.

Про те, наскільки високо цінуються її роботи серед знавців і просто глядачів свідчать численні нагороди художниці. Вона – номінатка премії «Ілюстрація Awards 2016 року» (Лондон). 58 виставка Товариства ілюстраторів у Нью-Йорку принесла їй золоту медаль. Також її роботи відзначені спеціальною премією «Nami Island Concours International Ілюстрація» (Південна Корея). Також її творчість представлена в Музеї американської ілюстрації (Нью-Йорк). І повірте, це – далеко не повний перелік її успіхів.

Крім клопіткої роботи і безсумнівного таланту, секрет її успіху полягає і в сміливості експериментатора. Вона працює із пластиліном, створюючи тривимірні моделі. Однак художниця повсякчас експериментує з іншими матеріалами – папером, полімерною глиною, деревом, залізом – вдало поєднуючи їх колір і текстуру. 

Вона прагне, аби кожна її ілюстрація мала неповторне «звучання», власний настрій і стиль. І, звісно, художниця любить сою роботу, а це завжди відчувається у творчості, надаючи особливу виразність її витворам, не залишаючи нікого байдужим.

Приємного перегляду робіт майстрині та вдалого дня, друзі!









Немає коментарів:

Дописати коментар