неділя, 18 червня 2017 р.

Казковий світ дитинства в аварелях художниці Catherine Simpson


Лондонська художниця Catherine Simpson чудово пам’ятає своє дитинство. Саме тому її акварелі користуються великою популярністю.


Якщо вам видається, що в першому абзаці порушено логічний зв'язок чи просто речення побудоване невдало і звучить двозначно, то я ладна визнати: ваша правда. І навіть більше того: ви праві аж двічі.


По-перше, живе художниця таки в Лондоні, але в тому, що в Канаді. По-друге, я пропустила в логічному ланцюжку аж два пункти: дитинство Catherine Simpson було не вчора: у неї вже є онуки. І ні, на її картинах зображені не лише молодші родичі. Та всі її роботи так чи так присвячені чарівному періоду життя, коли кожен день видається схожим за насиченістю подіями відкриттями аж на рік, а дива якщо мешкають і не за рогом, то вже точно на сусідній вулиці.


А ще, певно, художниця – чудова бабуся. Бо варто глянути на її роботи, щоб збагнути: вона належить до тих дорослих, що памятають себе дітьми. Можливо, трохи сумують за порою дитинства, але не впадають у сентиментальність і ставляться до тих, хто менший, із щирою повагою.


Її роботи виконані аквареллю й олівцями. Художниця надає перевагу сонячним соковитим, але не зарізким кольорам. Тож багато критиків відзначає сонячне світло, що ніби щедро осяває її картини. Так буває, коли художник малює те, що йому справді близьке.


А ще, займатися тим, що тобі подобається, – це і секрет успіху ілюстратори. Попри те, що вона – художник-самоук, її роботи користуються заслуженою популярністю не лише в Канаді, але й США та в Європі.


Приємного перегляду, друзі!


 



Немає коментарів:

Дописати коментар