пʼятниця, 23 червня 2017 р.

Кам'яні картини та мрії турецького художника Erdal Parlakli





Зараз, із точки зору розвитку ілюстрації та, загалом, образотворчого мистецтва, – цікавезний період в його істрії. Хоча коли він був іншим?


Та не будемо шукати відповіді на філософські питання, а повернемося до сьогодення. Митці усе частіше відмовляються від паперу, а ті, хто не переходить до створення цифрової графіки, обирає фоном найнесподіваніші матеріали.


Здавалося б, каміння як основа для малюнку в ХХІ столітті використовують так часто, що в цьому вже зник елемент дивини. Й якщо може йти мова про «унікальність», то цього гучного «титулу» заслуговують швидше мистецькі здібності автора чи авторки розпису. 

Та у випадку із роботами турецького художника Erdal Parlakli мене підкорило майстерне поєднання незвичайного фону та традиційної техніки масляного живопису. Той, хто мав справу із масляними фарбами хоч на рівні «а давайте хоч спробуємо, що воно таке», добре знає наскільки текстура полотна (чи фону, якщо мова йде не про традиційний живопис) важлива для кінцевого результату.

А вже малювати на камінні масляними фарбами мальовничі й дуже впізнавані морські та просто східні пейзажі – то треба мати не лише гостре око та вміння підмічати дрібниці. Тут багато вартує любов до рідного краю й прагнення поділитися своїми емоціями з глядачами.



Ще одним, не менш цікавим напрямком роботи художника є створення фантастичних пейзажів. Мій улюблений – той, де можна роздивитись малого принца та Лиса із знаменитого твору Сент-Екзюпері.  Але й космічні виднокруги не менш привабливі.

Тож щиро сподіваюся, що споглядання цих чудових картин забезпечить вам гарний настрій на всі вихідні. 


Приємного милування, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар