понеділок, 12 червня 2017 р.

Натхнення, креатив і риб'ячі кістки - незвичайні роботи української художниці Олени Журавської




Це чудово. коли вся родина любить страви із риби. Адже вони – дуже корисні. Ще краще, коли посімейство за допомогою котів із задоволенням з’їдає рибу, бо ти очікуєш на матеріал для творчості. До чого тут риба?

А ви впевнені, що риб’ячі кістки, луска та риб’ячі очі – то сміття, місце якого у помійниці? То чого вас не дивує, що роботи зі слонячої кістки (так, я знаю. що з бивнів) коштують чимало, а статуетки, вирізьблені з оленячих рогів у багатьох викликають захоплення? 

Саме ці аргументи доводилося наводити київській художниці Олені Журавській років сім тому – десь на початку своєї творчої кар’єрі. Добре відмиті, виварені до чистоти чи до твердості кам’яних кульок, залаковані луска й кістки видаються їй гарним матеріалом для створення картин.


А коли у публіки проходить перша хвиля здивування: а що, і так можна? – то подобаються і багатьом глядачам. 

Що цікаво, самій художниці не було в кого навчатися, коли вона вирішила опанувати незвичну техніку: тоді ще не існувало майстер-класів, а гул здивовано мовчав чи видавав поради, як не вдавитися риб’ячими кістками? А сьогодні Олена Журавська сама із задоволенням ділиться секретами творчості, які опановувала методом спроб і помилок.

А ще, мене підкупає те, що майстриня справді вміло використовує для творчості найбуденніші речі. За допомогою зубочисток, манікюрних ножиць і пилочок для нігтів вона дбайливо складає «мозаїку». А вже тоді, коли нова картина стає такою, як і уявлялась, приклеює на основу з чорного бархату клеєм ПВА. Ось так просто, без жодного пафосу чи секретів.

Не вважати ж пафосом вміння бачити диво в буденності, бажання спробувати щось нове і прагнення пробувати знову і знову, аж поки не досягнеш перемоги?


Приємного милування роботами Олени Журавської, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар