неділя, 25 червня 2017 р.

Дивовижні ботанічні акварелі від англійської художниці Anna Mason




Ботанічні акварелі – добре відомий колись, а на сьогодні, на жаль, підзабутий жанр. 

Чомусь його вперто відносять до гіперреалізму. Хоча техніка акварельного живопису не передбачає якраз надто сильного захоплення реалізмом із додатком «гіпер». Можливо, справа в тому. що ті художники, які обирають «моделями» квіти і плоди, велику увагу приділяють деталям. Інколи, якщо вдивитись у їхні малюнки, можна побачити пушок на персиках та краплі роси на квітах.

І хоча зараз навчальне призначення таких картин відступило на задній план, вони не втратили своєю чарівності. Принаймні, якщо за справу береться такий талановитий митець, як мешканка Лондона Anna Mason.

Спостерігаючи за пластикою ліній та грою світлотіней на її малюнках, важко повірити, що вона – самоук. Щоправда, малює Anna Mason уже майже 10 років – із 2008 року. І за цей час помітно вдосконалила свою техніку.

Та при цьому зберегла головне – прагнення поділитися своїм захопленням дивами природи із глядачами. А диво для неї – то не якісь неймовірно екзотичні рослини, а «звичайні» квіти й плоди. 

А можливо, диво полягає саме в її любові до всього живого та вмінні бачити красу довкола.  Тому й прості, на перший погляд, малюнки, хочеться розглядати знов й знову, надихаючись їхньою красою та дивуючись, к же можна було забути: якою гарною насправді може бути природа.

Приємного споглядання робіт художниці, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар