понеділок, 26 червня 2017 р.

Безмежжя лісу та моря в роботах Toshio Ebine




Літо – чудовий час, аби постити ілюстрації із блакитно-небесним чи травянисто-зеленим безмежжям. І не менш гарна пора, аби спростовувати стереотипи.

От, скажімо, що всі японські ілюстратори малюють схоже. Ну, витрачати час. аби розбиратися з цією тезою не варто. Хоча охочі можуть швиденько переглянути пости із тегом «Японія», аби ще раз переконатися, що художники цієї країни малюють чудово й дуже-дуже по-різному.

А вже сучасний ілюстратор Toshio Ebine точно має свій власний легко впізнаваний стиль. Думаю, щодо цього ніхто заперечувати не буле.



А от думка, яку доводилось читати щодо його робіт – «легкі і прості картини, сповнені повітрям». «викликають умиротворення» ще раз засвідчують, що на смак усі картини різні.

Бо, як на мене, картини якраз насичені великою кількістю дрібних деталей. які змушують вглядатися в них, напружуватись. Тож попри «повітря», якого таки вистачає, не виглядають надто простими.

«Умиротворення» – теж не зовсім точна характеристика. Мені більше ці малюнки  нагадують сни – яскраві. Чарівно-казкові. але ледь тривожні, бо саме на межі між сном та реальністю простір ледь викривляється, там є місце диву. А диво – то не завжди легко й весело.

Звісно, це – чистий суб’єктивізм. Та попри це, думаю, усі погодяться з тим, що Toshio Ebine справді талановитий, а його малюнки варті перегляду.




Немає коментарів:

Дописати коментар