середа, 14 червня 2017 р.

Добрі лісові казки в акварелях Mili Weber




У Швейцарії, на березі озера Санкт-Моріц, є незвичайний будинок. Його стіни прикрашають фрески та чарівні, повні ніжних кольорів і світла акварельні малюнки. А ще – в ньому багато іграшок, лялькових будиночків і книг. І ще є орган, бо твори Баха чудово звучать саме на органі і саме на березі мальовничого озера.

Здається, що цей будинок опинився в нашій буденній реальності з іншого казкового виміру, де є місце для добрих чарівниць, які люблять розмовляти з деревами, квітами і тваринами. І трохи соромляться людей. поки не переконаються, що перед ними добрі істоти – не гірші за мешканців лісу. Й водночас варто переступити його поріг, аби переконатися: мешканці цього будинку свого часу були справді щасливими.

 Трохи шкода, що зараз тут ніхто не живе, однак будинок тримається мужньо, адже бути музеєм чудової ілюстраторки дитячих книжок – почесна справа. І так чудово. що вдячні співвітчизники свого часу відкрили цей музей імені Mili Weber.

 

Певно, ви вже зустрічали її малюнки, на яких чи то феї і гноми, чи то малі лісові духи зображені у вигляді веселих малюків. Зима чи весна, літо чи осінь – герої її малюнків завжди щасливі, їм завжди цікаво, бо життя сповнене приємних несподіванок. А казки, у яких вони мешкають, лише добрі, як і належить гарним казочкам для наймолодших.

Відчувається, що художниця добре знала світ дитинства – не даремно ж вона багато років працювала вихователькою у дитсадку.  А ще, що вона дуже любила і малювання, і ліс, і світ довкола. Хтозна, який із цих дарів цінніший. Але коли вони поєднуються, то світ якраз і перетворюється у добру казку.

Хоч на кілька хвилин. Поки хтось уперше переглядає її роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар