понеділок, 5 червня 2017 р.

Добрі акварелі із казкового диво-лісу від Teagan White




Чомусь говорячи про художницю-ілюстраторку Teagan White (Тіган Уайт) обов’язково зазначають, що вона родом із Чикаго, а зараз живе та працює в штаті Міннесота. Ні-ні, це – цілком правильна інформація.

Просто я сьогодні капризую і згадую те місце із «Маленького принца» А. Сент-Екзюпері, де оповідач скаржиться, що заведено питати про нового знайомого: скільки заробляє його батько та скільки в нього братів? Спитати, чи він збирає метелики мало кому спадає на думку.

Так і тут. Хтозна, як вплинуло на творчість Teagan White місце її народження. А от те, що, за її власними словами, вона мішає недалеко від лісу, лисячих нір та залізничних колій – ще й як вплинуло! Особливо, якщо зважати, що вона свій вільний час проводить, намагаючись розгадати заплутані сліди мешканців лісу, брьохає в резинових чоботях вкритими осокою берегами ріки, намагається потоваришувати із нахабнуватими чайками, які влаштували колонію на скелястому узбережжі озера та збирає польові квіти.


А потім, коли мова йде про ілюстрації до дитячих книжок, вона малює дуже світлий казковий усесвіт, сповнений добра і радості. І байдуже, хто та головні герої – люди чи тварини. Головне, що там усе відбувається так, як і має бути в чарівному місті, де цінують кожного мешканця і ніхто нікому не чинить зла.

Гарного перегляду робіт художниці та радісного сонячного настрою, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар