неділя, 4 червня 2017 р.

Повітряні візерунки київської майстрині Євгенії Золото




Чи буває у вас таке: вид дивитесь на білий аркуш паперу – чистий, без жодної плямки – і раптом розумієте:це – чудовий матеріал, аби створити?..  Навіть не важливо, що саме хочеться створити. Головне, що в гості несподівано завітала така думка. І спокійно відсунула у бік несміливе нагадування обережності: у домі із засобів для витинання – лише ножиці та макетний ніж, а потрібні, мабуть, куди складніші інструменти! Схаменися: даремно згаєш час, у тебе нема художньої освіти, ти не знаєш, з якого боку підступити до цієї справи, вийде щось таке, чому місце – на споді сміттєвого відра! А давай ми краще серіал подивимось?

А тут уже кожен вирішує для себе: чи пристати на цілком розумну пропозицію – обережність нечасто радить щось справді кепське. Чи спробувати. Переконатися, що з першого разу і «простеньке» силуетне вирізання з паперу далеке від ідеалу. Спробувати вдруге. Вдесяте. Всоте. 

І раптом через кілька років збагнути, що твої роботи наближаються до того образу, який має у голові. А захоплення знайомих незнайомих – цілком щирі. 

Так, це – чергова історія успіху. На цей раз – киянки Євгенії Золото. На сьогодні у неї чимало шанувальників з усього світу. Але дещо Євгенія зберіала й від того періоду, коли починала. Вона уникає ускладнення технічних моментів, обходячись папером, килимком для його нарізання та макетним ножем.

І так само захоплюється природою, намагаючись і своїх паперових візерунках відтворити переплетіння трав чи плямки сонця на мереживному листі. І з радістю ділиться втіленням своїх задумів з усіма? rому подобається мистецтво витинання.

Тож приємного перегляду робіт художниці, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар