четвер, 15 червня 2017 р.

Суто англійські коти: чарівні малюнки художниці Linda Jane Smith





От є люди, які не люблять малюнків котиків. Хоча, хтозна,. може, вони просто не вміють їх малювати? 


А ось сучасна англійська художниця, ілюстраторка й дизайнера Linda Jane Smith (Лінда Джен Сміт) малює їх із великим задоволенням. І це добре відчувається на її сповнених гумором і дуже англійських ілюстраціях, які ніби втілюють гасло: забагато котиків не буває!

Художниця полюбляла малювати ще із дитинства. І відтоді ж любила котиків. А ще, у неї була мрія: виграти творчий конкурс, щоб остаточно переконатися: малювання – то її справа. Ось і надсилала вона малюнки на різноманітні творчі конкурси для дітей та юнацтва.

А в 16 років стала студенткою коледжу мистецтв, аби опанувати спеціальність графічного дизайну. У 1985 році,коли американський філіал студії Green Fine Arts вирішив іду крити відділення в Лондоні, оголосили конкурс серед художників оформлювачів. Після недовгих дебатів члени конкурсної комісії між двох найсильніших майстрів надали перевагу роботі Linda Jane Smith. Це був початок кар’єрного злету. Тож на сьогодні вона відома художниця.

А на дозвіллі малює котиків. І справжні лондонські пейзажі. Існує думка, що вона робить «справжні» нариси з натури. А потім усіх перехожих замінює на котиків. Хтозна. Чи це так, але на її малюнках вистачає промовистих «англійських» деталей: червоних поштових скриньок, телефонних будок, відомих усіх шанувальникам серіалів ВВС. І можна сказати. що ці деталі «на місці» – саме там, де мають бути.

А котики на її ілюстрацях, хай і схожі поведінкою на людей, залишаються котами. Що особливо цінується численними шанувальниками. 

Приємного перегляду її робіт та гарного настрою, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар