вівторок, 27 червня 2017 р.

Неймовірні казкові світлини від молдовського фотографа Ігоря Зеніна


Фотографувати вміють усі. А якщо раптом хтось і примудрився дожити до певного віку, жодного разу не натиснувши на кнопку фотоапарата чи там айфона, - то це виправляється півхвилинною лекцією а вказівкою на потрібну ж кнопку.



Тож виникає ефект: та хіба фотохудожники вже так перевтомлюються чи викладаються на повну, аби вразити усіх талантом? Не те, що я, а мій п’ятирічний племінник зможе не гірше!


Із гіпотетичним племінником не знайома. Можливо, він – геній, якому не вистачає лише досвіду, аби прославитися на п’яти континентах. Але не варто кидатися гучними заявами. Та й залишити в спокої гребінець, під який беруться стригти усіх, теж не завадить. Поки його не зламали об когось справді виняткового.



Бо серед фотографів зустрічаються майстри своєї справи, роботи яких високо цінуються далеко поза межами їхньої Батьківщини. Саме до цієї когорти належить фотохудожник із Молдови Ігор Зенін. Цілком можливо, що Ви зустрічали його роботи в Інтернеті. І, швидше за все, запам’ятали їх, навіть не знаючи прізвища автора. Бо в нього – дуже впізнаний, індивідуальний і в той же час неагресивний стиль.



І якщо вони, ті роботи, чимось зачепили Вас, то Ви  - у гарному товаристві. У 2007 році більш ніж 80 світлин художника Експонувались у Страсбурзі під час зимової сесії ПАСЕ. Також його роботи зявлялися на обкладинках деяких видань Ради Європи. Цілком закономірно, що після цього фотохудожник зробив черговий рок до вершин кар’єри і в 2012 році приєднався до «Fine Art Америка» - незалежної компанії, яка підтримує велику кількість незалежних художників та фотографів з усього світу. При цьому, звісно, віддаючи перевагу найкращим.



Варто відзначити, що відомі і його репортажні фото: він знімав відомих людей та відомі події. Але поціновувачі його таланту щиро захоплюються художніми світлинами, які засвідчуюють, наскільки майстерно він володіє усіма засобами сучасної фототехніки та як вміє працювати із світлом, кольорами та тінню, відтворюючи усю палітру настроїв, мрій, сподівань. Він перетворює кожну світлину на розповідь, де глядачам пропонується стати співтворцями та відчути усю глибину й незвичайність його робіт.



Приємного милування та гарного суботнього настрою, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар