вівторок, 13 червня 2017 р.

Неквапливе диво: ілюстрації із крафт-паперу художника Bernard Jeunet




Чи доводилось вам чути від знайомих, що їх втомив сучасний ритм життя? От би вимкнути а краще викинути мобільний, відімкнути інтернет, а ще краще комп’ютер. А для зв’язку із зовнішнім світом доста листів – написаних на папері – та стаціонарного телефону. А може, навіть самі висловлювали таке побажання наступного дня після особливо вражаючого своєю масштабністю дедлайну? І чули у відповідь: і що ж ти робити будеш у вільний час? Засумуєш!

Ці ж самі застереження друзів неодноразово чув і французький художник-ілюстратор Bernard Jeunet (Бернард Жене). Хоча от кому вже нема часу сумувати! Можливо, тому, що він і сам не може сказати, коли завершується його робочий день і настає час для улюбленого хобі. Ба, більше: його хобі й робота – то одне. А результат? Результат полягає в тому, що численним прихильникам його незвичайних ілюстрацій, створених зі зіжмаканого крафт-паперу, доводиться не ставити лайки у соцмережах, а писати майстру листи. А потім – відправляти їх поштою.

 

Сам художник стверджує, що лише випадання із сучасного стрімкого ритму життя дало йому змогу зосередитися на творчості: кожна його робота вимагає чимало часу, терпіння та само занурення. Тут, у кращих традиціях орігамі, яким свого часу надихався майстер, не використовується навіть клей. Щоправда, доводиться робити поступки для перенесення об’ємних фігурок на площину і вдавати по допомогу до дроту. А ще, він розфарбовує свої картини пастельними олівцями та гуашшю. 


Його роботи неодноразово виставлялися у престижних салонах. Та найбільше він відомий як книжковий ілюстратор. До того ж, він дуже різнопланово підходить до творчості: його авторству належать і жанрові сценки, й зображення відомих героїв, й ілюстрації до гостроактуальних книжок. Так, коли він працював над оформленням книги, присвяченій проблемі забруднення світового океану, він, для більшої виразності. Використовував під час створення ілюстрацій сміття, виловлене в тому ж океані. Недаремно книга справила велике враження не лише на читачів, але й на журі кількох престижних конкурсів.

 

А ще, французи дуже цінують свого знаменитого співвітчизника за поєднання шарму та своєрідного й дуже виразного французького гумору.

 

Та певна, що й вам, друзі, перегляд його робіт забезпечить гарний настрій. Приємного дня вам!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар