пʼятниця, 16 червня 2017 р.

Диво-комахи, виготовлені зі мотлоху: незвичайна творчість Julie Alice Chappell




Для багатьох деталі поламаних ноутів чи телефонів – не варте зайвого погляду сміття. Для декого, якщо він екологічно «підкований», – привід бити тривогу. Мало хто задумується, але такі технічні деталі майже так само незнищенні, як і поліетилен.

Але мало кому спаде на думку такий спосіб утилізації старих гаджетів, як розібрати на частини і перетворити на матеріал для арт-об’єктів. А ось британська майстриня Julie Alice Chappell вбачає у таких деталях не лише небезпеку, але й красу. Під її вмілими руками старі дроти, вимикачі, плати й кнопки «оживають», перетворюючись на комах.

У неї вже існує чимала серія робіт під загальною назвою «Computer Component Bugs» (гра слів: Bugs – це і жук, і комп’ютерний збій). Хоча до неї входять не лише жуки, але й тендітні метелики, бабки із прозорими крильцями і навіть таргани, які можуть викликати симпатію хіба що в дуже творчої натури. Певно, такої, якою і є Julie Alice Chappell.

Здавалося б, із такого матеріалу можна виготовити хіба що подобу стимпанківських чудовиськ. Але ні, її роботи витончені. Тендітні, так і хочеться взяти їх до рук, аби обережно роздивитись зблизька.

І вже точно неможливо побачити в них сміття. Бо відразу приходить розуміння: і комахи, і деталі комп’ютера – це дуже гарно. Тож їм і не місце на помийниці.
Приємного перегляду робіт художниці та вдалого дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар