вівторок, 6 червня 2017 р.

Будь ласка, не наступіть на небо: запаморочливі світлини від Stefano Scarselli



 

Вислів «впасти у небо» завжди здавався мені непоганою метафорою. Але тепер, після перегляду фотографій італійського митця Stefano Scarselli (псевдонім – Nespyxel)… Так-от, я не так впевнена у неможливості зазирнути у небо, мов у колодязь. А якщо бути необережним. Ой, ні, це – чудові світлини. Їх цікаво порозглядати, але хай краще хмари залишаються там, де вони й мають бути –над головою.

 

Сам фотограф стверджує, що свої запаморочливі (у всіх сенсах цього слова) фотографії він не обробляє у фотошопі. Нема потреби. Такі диво-пейзажі можна віднайти в Італії, якщо витратити трохи часу на розшуки внутрішніх двориків дивних будинків та гвинтових сходів. 

 

Когось дивує, що серед них є творіння Антоніо Гауді? Скажімо, славнозвісний Ді Бальо (Дім кісток) чи його ж житловий будинок Casa Milà з Барселони. Мені видається, що геніальний (я цілком серйозно, хоч і не є палкою шанувальницею Гауді) архітектор цілком схвалив би фотографа.




Сам Stefano Scarselli стверджує, що створити такі світлини дуже просто: знайти центральну точку внутрішнього дворика і… поєднати подумки, а потім за допомогою фотоапарату небо й землю в одне ціле. Справді, що може бути простіше?

 

До речі, у фотографа є цікаві серії, присвячені природним ландшафтам, макрозйомці квітів та комах, людям. Але про них – трохи згодом.

 

А зараз – приємного милування його роботами. Тільки, будь ласка, після перегляну зиркніть у вікно. Аби переконатися, що у світі є щось незмінне. Небо, скажімо.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар