вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Розмова з душами дерев, що триває більш ніж 30 років: скульптури Keith Jennings




Тільки люди не роблять від нудьги! Перелік «чого» може бути довгим і навіть якщо не вступає у конфлікт із кримінальний й адміністративним кодексом, інколи викликає щире подивування.
А у зовсім рідкісних випадках – і захоплення. Саме так трапилось більше 30 років назад з американським скульптором Keith Jennings. Мені досить складно уявити логічні викладки, які б змусили творчу особистість від «нема чого робити» піти на зданій двір свого будинку, прихопивши кілька стамесок і долото та почати вирізати обличчя на старому могутньому дереві.


Але факт залишається фактом, така «забава» тривала кілька днів. І стала початком проекту «Tree spirits», який триває й до сьогодні. Митець стверджує, що для нього створення таких скульптур – то його власний спосіб спілкуватися з природою, а кожне зображення – то портрет конкретної рослини. 


«Я нічого не можу вдіяти зі своїм даром, розумієте? Дерева розмовляють зі мною», - зазначає митець. Й існує багато людей, які цілком поділяють його точку зору на важливості «проявлення» душ дерев. Так, кілька скульптур останнім часом він створив на замовлення адміністрації острова Святого Симона, що поблизу штату Джорджія, де його проект користується значною популярністю.

Хтозна, мо, і справді духи (чи душі) дерев виглядають саме так?


Приємного перегляду його робіт та гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар