суботу, 14 жовтня 2017 р.

Cherished Teddies - іграшкові ведмедики, що підкорили світ




Особливу цінність іграшкові ведмежата мають восени. Звісно, це – чисто суб’єктивна думка. Дехто з них, як і належить справжньому другу, можуть стати у пригоді та підняти настрій незалежно від пори року чи дня тижня. 

Та все ж, погодьтеся, що такий собі уявний малюнок ідеального осіннього вихідного – дощ чи листопад за вікном, улюблений м’який ліжник, зручні домашні капці, книга та горня запашного чаю – доста розповсюджений. А іграшкове ведмежа цілком органічно вписується у цю картину. 

Тож осінь – цілком незлий час, аби поговорити про іграшкових ведмежат. А сьогодні морва піде не просто про ведмедиків Тедді, добре відомих у всьому світі, а про особливу серію Cherished Teddies від американської майстрині Priscilla Hillman.

По-перше, і найголовніше, тому, що вони – чудові, кумедні, зворушливі і просто гарні. По-друге, як ви вже, друзі, встигли помітити, я люблю розповідати історії про сильних і талановитих людей.

Отже. американка Priscilla Hillman обрала професію океанографа, а хобі –малюванням. Потім, після народження дитини, вона стала ілюстраторкою для дитячих книжок. До речі. її роботи милі, трохи наївні, світлі і добре пізнавані.

А потім трапилось лихо. У 1980 році через травму хребта вона надовго виявилась прикутою для ліжка. І саме в нелегкі, сповнені болю та тривогою за майбутнє, дні вона вигадала серію ведмедиків Cherished Teddies, до якої увійшли 16 симпатичних круглоголових ведмежат. 

Вони виготовлені з поліуретану, розписані вручну та кожен із них має сертифікат на всиновлення. Останнє, зізнаюся, мене трохи дряпонуло, але хто я така, аби вказувати майстрині, як варто ставитись до її створінь? Деякі іграшки заслуговують на гарну долю і на власну родину, де їх люблять, не менше за людей.

Відразу повідомлю, що потім майстрині стало краще, а її іграшки набули значною популярності.

Зараз за ними полюють колекціонери, бо на рахунку цієї серії – чимало нагород популярних виставок, а вони належать до найпопулярніший і найпоганіших трендів ведмежат Тедді у світі. На сьогодні навіть існує навіть їхній фан-клуб.

Тож приємного милування зображеннями цих іграшок та гарного настрою, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар