вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Незвичайна краса гарбузових візерунків Marilyn Sunderland


Гелловін завершився й розпочалися будні. Врешті, у цьому суть будь-якого свята. Та відійти від теми його атрибутів виявилось не так уже й просто.

Та навіть якби гарбузи не належали до святкових декорацій «найстрашнішого дня в році», я б не втрималась і поділилась із вами зображенням витворів із різьблених гарбузів майстрині із США Marilyn Sunderland.

Аби перетворити гарбуз на карету достатньо чарівної палички. Якщо хтось при цьому не просто хвалиться своїм вмінням, вичакловуючи карти знічев’я, а відправляє на бал Попелюшку, не забувши наказати їй вмитися та зодягти нове плаття – це не просто чарівниця, а ще й гарна людина.

У тому ж випадку, коли хтось без жодного чарівного артефакту впродовж довгих годин терплячої кропіткої праці перетворює гарбуз на витвір мистецтва, від якого очей не відвести… Що ж, тут можна говорити не про чаклунство, а про талант. Хтозна, чи здатні феї змінити світ на краще, а от талановитим митцям це точно до снаги.

Marilyn Sunderland ще із дитячих років мріяла стати художницею. І тоді ж дівчинка, а потім дівчина вперто шукала власний творчий стиль: акрил, акварель, вугіль, чорнила, масляні фарби… Кожна техніка мала свої переваги, але жодна не вдовольняла її цілковито.

Рішення прийшло несподівано: замість полотна мисткиня обрала гарбузи. Після обробки на поверхні овочем «розквітають» диво-квітки, «пурхають» метелики, «тягнуться до сонця» дерева…

Можливо, за основу своєї творчості майстриня взяла овочевий карвінг, дуже популярний у рідному їй штаті Юта. Також вона звернулася до навичок техніки різьби на дереві. Та в результаті виникла нова - унікальна - авторська техніка.

У результаті на сьогодні вона зібрала унікальну колекцію власних творів, до складу якої входить велетенська кількість найрізноманітніших за формою, виглядом, кольором і розмірами екземплярів, щедро вкритих дивовижними за деталізації та тонкістю малюнку орнаментами.

У творчості мисткині багато шанувальників. Її роботи експонувалися на багатьох престижних виставках. А одну з них придбав для Білого Дому сам Джордж Буш. А це вже, погодьтеся, гідне поцінування заслуг авторки.

Приємного милування її роботами і гарного дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар