понеділок, 23 жовтня 2017 р.

Метелики і квіти, застиглі у папері: неймовірні роботи творчого дуета Woodlucker





Інколи складається враження, що папір мав би бути спершу призначеним не для роздруківки нудних, хай і потрібних документів і навіть – не вірю, що я це пишу! – не лише і не стільки для друку книжок, а для створення шедеврів.


Принаймні, від того, що виходить з-під рук талановитих людей захоплює подих, і папір видається якимось казковим артефактом, завдяки якому фантазія і талант творців втілюється у не неймовірні витвори.




От хоча б творчий дует художників із США Ann Wood and Dean Lucker (відомі як Woodlucker, за назвою спільної студії, яку відкрили вдвох). Папір потрібен їм для того, аби передати захоплення красою природи та подовжити існування таких неймовірних у своїй чарівності й тендітності створінь – метеликів, квітів, пір’їнок.


Не певна, що «як живий» – то був би комплімент, вони не механічно копіюють природу. Але крихта стилізації, що парадоксально, надає їх створінням ще більшої достовірності.


А ще, їхня успішна співпраця – чудовий приклад того, як двоє творчих людей може не лише співпрацювати разом, але й справді жити одним життям, зберігаючи при цьому свою індивідуальність у творчості.


Свого часу вони обидва закінчили Коледж мистецтв і дизайну в  Міннеаполісі, зараз вони партнер не лише у творчості, але й у житті. При цьому, кожен має власні проекти. І в той же час вони із задоволенням працюють разом, створюючи все нові мініатюрні й такі виразні паперові скульптури – зображення метеликів і квітів.


Глибше із їхньою творчістю можна познайомитись на сайті: https://www.woodlucker.com/


Приємного перегляду їхніх робіт і гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар