неділю, 8 жовтня 2017 р.

Графіка та предмети побуту - рецепт кумедних малюнків від Jesuso Ortiz


А ви ніколи не боялись, що одного чудового (чи не дуже) дня творчі люди перестануть купувати олівці й фарби? І всі зосередяться виключно на малюнках, у яких важливими деталями є предмети побуту?

Ну, так, питання про вокативне. Саме таке, аби прокинутись як слід у понеділок зранку. 

Хоча б тому, що ілюстраторів і художників, які працюють у старовинній манері чи хоч за допомогою можливостей комп’ютерної графіки, куди більше ніж тих, хто експериментує із 3Д-деталями малюнків.

Однак не перестаю дивуватись тому, наскільки по-різному підходять до вирішення творчих задач художники і в цій, незвичайній, техніці. І далеко не завжди у них задача – вразити публіку, привернути увагу глядачів незвичайним рішенням.

Ось, скажімо, іспанський художник і фотограф Jesuso Ortiz, на перший погляд, створює ледь не миттєві замальовки – стрімкі й ніби аж вразливі у своїй незавершеності.

Хтозна, може його численні прихильники, та хоча б в інстаграмі, сприймають малюнки саме так? Та, насправді. ота стрімкість – міф. Відома теза. Що мінімалізм потребує серйозної праці, знаходить підтвердження і в цьому випадку.

Митець надає великого значення кольоровому рішенню, фону робіт, вимальовуванню  дрібних деталей та ритму ліній. І все задля того, щоб ми посміхнулися? І для цього теж. Але ще й для того, аби за допомогою доста оригінальних засобів змусити нас уважно огледітись довкола і вкотре  нагадати. що у сіті завжди є місце для творчості.

Приємного милування його роботами та гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар