пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Радісний світ дитинства й казки у творах аргентинського ілюстратора Gustavo Mazali




Бувають творчі особистості, яким тісно в рамках будь-якої спеціалізації. І що цікаво. попри відомий підхід, що фахівець має зупинитися на чомусь одному й шліфувати свій талант, вони з однаковим захопленням беруться за дуже різноманітні творчі проекти і скрізь на них чекає успіх.

 Ось і аргентинський художник та ілюстратор Gustavo Mazali однаково відомий як автор кумедних і дуже добрих ілюстрацій до дитячих книжок, як ілюстратор дитячого варіанту Біблії, популярний далеко поза межами батьківщини та як автор веселих, інколи трохи хуліганських коміксів.

І скрізь його герої однаково симпатичні й викликають у глядачів добру посмішку та прагнення слідкувати за їхніми пригодами. Діти пізнають у намальованих малюках своїх ровесників, дорослі – із ледь ностальгічною посмішкою згадують своє дитинство.

А уявіть лишень, що Gustavo Mazali міг би й не стати художником. У дитинстві він любив малювати. Але мріяв стати льотчиком. Коли виріс – змінив не одну професію, до того ж, залишається лише захоплюватись його непосидючою натурою та впевненістю, що йому підкориться будь-яка професія. Він вчився на медика, був вчителем у школі, працював у муніципалітеті, у службі зайнятості…

А потім вирішив. Що хоче професійно займатися малюванням. І що здобувати для цього вищу освіту необов’язково. Досить закінчити курси художньої ілюстрації – й успіх у нього в кишені. І що ж? Влучив у «десятку»!

Так, саме час зупинитися й попередити: іронія іронією, але й перші роботи майстра глядачі оцінили досить високо.

А от сьогоднішнім успіхом – його ілюстрації прикрашають книжки на 20 мовах й добре знані у світі – митець зобов’язаний невтомній праці та прагненню самовдосконалюватись, зокрема – працювати над стилем і випробовувати нові мистецькі прийоми. А ще, оригінальному свіжому погляду та, може це й найголовніше, доброті. Остання якість відчуається у всіх його малюнках.

Приємного милування його робота та гарного настрою, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар