пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Сюрреалістичні зображення тварин від майстра гелевої ручки - художника Alfred Basha




Гелева ручка, олівець для намітки контуру та натяку на тіні й аркуш цупкого паперу – ото й усе, що потрібно іспанському графіку Alfred Basha для створення неймовірних робіт із принципом фотографічного ефекту подвійної експозиції.

Звісно, вимірювати талант митця в тому, наскільки дорогі чи дешеві засоби він використовує для створення своїх робіт, підхід навіть не дивний, а кумедний. Я, швидше, захоплююся рівнем володіння технікою графічного малюнку при якому вже не потрібні розмітки й нема остраху перед не досить чіткою лінією, яку можна було б стерти. 

Гелева ручка перекреслює, перепрошую за не надто вишуканий каламбур, таку можливість. Тож доводиться бути уважним до кожного руку.

А в результаті… В результат і з’являються дуже дивні малюнки, на яких не розібрати, де межа між пейзажем і тваринами. Не те, щоб вони зачаровували геть усіх глядачів, дехто скаржиться, що в такому мистецтві є щось готично-тривожне. Але врізаються в пам'ять ці зображення точно.

Тут можна було б казати про алегоричність образів, одним словом «що хотів сказати художник». Та оскільки він не коментує кожен свій малюнок, а обмежується все новими зображеннями в інстаграмі: https://www.instagram.com/alfredbasha/ , то хай за нього говорять його картини.

Єдине, що я маю додати: про відточену техніку й професійну освіту думка підтвердилась. Албанець за походженням, 10 років тому Alfred Basha переїхав до Італії, де закінчив факультет промислового дизайну Університету архітектури Венеції.

Зараз мешкає в м. Тревізо, працює, а вночі створює малюнки «для душі».
Сам він зазначає, що полюбляє контрасти й намагається не повторювати свої попередні малюнки. 

Що цікаво, він створив власний бренд одягу «Push и Up», у дизайні якого використовуються вигадані ним сюрреалістичні образи. А ще – він один із засновників сайту Anjavy, на якому молоді художники та дизайнери можуть завантажувати свої роботи, аби їх відтворювали на футболках, кухликах, аксесуар тощо.

Приємного перегляду робіт художника та гарного настрою, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар