середу, 18 жовтня 2017 р.

Котики, тигри й єдинороги - кавовий арт від Daphne Tan



Відразу виставляю великий віртуальний транспарант: «Усі наведені нижче думки, крім біографічних відомостей про чергову творчу особистість та оцінка її творчості у світовому інтерет-павутинні, – виключно мої вигадки. На об’єктивність не претендую». Транспарант згортаю, бо з таким «коротким» текстом він важкуватий був би. І продовжую звичну ранкову балаканину.

Якби мені раптом спало на думку скласти список найкорисніших винаходів людства, то не певна, що машина для приготування кави увійшла б до першої десятки. Але до першої півсотні – стовідсотково. І вже точно – зранку.

Хоча розумію й позицію тих, хто твердить, що шанувальники цього корисного девайсу – чітери. А приготування кави – то, насправді, мистецтво.

А вже точку зору тих, хто називає роботу баристи мистецтвом, поділяю стовідсотково. Думаю, що кавові фестивалі, на яких, зокрема, вправляються  й у кавовому арти, можуть принести чимало задоволення. Перш за все, естетичного.

Хоча, може, то я така несмілива й консервативна, що фігури «виліплені» із молочної піни на поверхні кави й підфарбовані для більшої виразності викликають в мене бажання милуватися, а не коштувати?

Ось, скажімо, роботи студентки із Сінгапура Daphne Tan. Дівчина, за мірками якого-небудь досвідченого барісти, зовсім новачка: вона займається кавовим артом, створюючи фігурки із піни латте, ледь більше року.

Та за цей час досягла не лише пристойних, а справді гарних результатів. На фестивалі кави в Сінгапурі її роботи високо оцінили і судді, й інші учасники.

Не знаю, як вони смакують, а от милуватися цими казковими фігурками приємно.

Тож гарного настою від їх споглядання та успішного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар