вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Неймовірні паперові колажі естонського художника Eiko Ojala


Знайти свій власний стиль – не єдина, але важлива передумова успіху для творчої особистості.

Потім будуть  захоплені шанувальники, і ті, хто переконує, що зміг би створи так само або не згірше. Інколи останнє – правда, будь-яку техніку, якщо ва не геть карколомна, при бажанні і певних зусиллях можна відтворити.

Але всі довкола, та й сам копіїст, знатимуть, що не він першим зміг «влучити у десятку», привернувши до своєї творчості увагу глядачів. А для цього оригінальної техніки замало, варто ще додати «душу», те, що вражає і чіпляє тих, хто поруч. Ну й, звісно, відчувати задоволення від своєї роботи, а не механічно штампувати навіть вдале рішення.

Не люблю слів н кшталт «енергетика» чи «аура», коли їх прикладають до речей, але мушу погодитись, що навіть за світлинами чи копіями в Інтернеті відчувається, коли творець щасливий у ту мить, коли під його руками народжується нова, найулюбленіша в цю мить, річ.

Саме це можна сказати про роботи естонського художника Eiko Ojala. Здавалося б, техніка колажу з паперу не відноситься до дивовижних чи революційних. Урешті, робити аплікації навчають майже усіх без винятків школярів.

А от вибір сюжету, що не залишає глядачів байдужими, вміло підібрана кольорова гама, увага до деталей чи, навпаки, лаконізм зображення – це вже може далеко не кожен. А же досягти виразності зображення, створити справжню красу за допомогою кількох аркушів кольорового паперу, ще й так, щоб виникала ілюзія ніби пере глядачами 3дмоделі, - то вже «вищий пілотаж».


Тож приємного перегляду його робіт та гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар