вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Паперова реальність міфів від канадійки Morgana Wallace


Певно, нема на світі такого матеріалу, за допомогою якого митці з різних країн не намагалися візуалізувати своє бачення міфологічних сюжетів. Папір – далеко не найдивніший із них.

Тим більше, що при правильному підході він відкриває має безмежні можливості перед майстром, простий в експлуатації,  а уникнути «пласкості» зображень, якщо є така мета, можна за рахунок поєднання різних фактур аркушів паперу.

Саме так чинить відома канадська ілюстраторка Morgana Wallace. До того ж, вона інколи увиразнює свої роботи кількома мазками акрилової фарби чи гуаші. Таких нехитрих засобів цілком досить, аби створити міф.


У її творчості немало шанувальників. Для її малюнків властиві і сміливі технічні рішення – інколи видається, що їй, за допомогою паперу щастить передати не лише пластику героїв, але й навіть подих вітру чи гуркіт хвиль.


Не  менш цікаві її колажі і з сюжетної точки зору. Мисткиня успішно апелює до добре всім відомих сюжетів. Та під її вмілими руками виникає нова історія: стара як світ і водночас дуже сучасна, така, що чимось «зачіпає» кожного із глядачів.


Дехто щиро захоплюється її ілюстраціями, дехто заявляє, що вони йому не сподобалися, бо надто тривожні. Та, певно, головне полягає в тому, що вони, ті роботи, малого кого залишають байдужими.


Більше про творчість Morgana Wallace можна дізнатися за посиланням: http://morgana-m-wallace.tumblr.com/



Приємного  перегляду її робіт та гарного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар