суботу, 7 жовтня 2017 р.

Різнобарв'я драконів від канадської майстрині Astrid Makosla




Прошу звернути особливу увагу: я зовсім не стверджую, що чергова хвилі любові до драконів, яка зараз затопила соцмережі, хоч якось пов’язане з серіалом, знятим майже за сюжетом нескінченної епопеї пана Мартіна. 

Звісно, насправді все зовсім не так буденно. Усі ж пам’ятають, що ці неймовірно гарні створіння, які, на наше щастя, мешкають в іншому всесвіті, страшні хижаки, наділені не лише силою та чималим розміром (здебільшого), але й магією. Ось час від часу вони ту магію й застосовують до нас із вами.


А ви як думали? Коли ваш спадкоємець дивиться на вас чесними очима й посить6 «Ма, давай заведемо дракона! У нього шерсті нема, а вигулювати я його буду сам, і навіть у планшет на уроках не гратимусь, чесно-чесно!». Так-от, це – драконяча магія. 


Коли ви поспіхом закриваєте вкладку на компі, щоб спадкоємець не спалив вас за розглядом арт-фентезі із тими ж крилатими ящірками великих розмірів, і звично починаєте: «Синку, дракон  у малогабаритній квартирі дракон – не краща ідея», - і чомусь відчуваєте на мить укол жалю – то теж магія. І чия б то, ви думали?


Подруга замовила на день народження щось із зображенням дракона? Який ще інфантилізм? То магія… Ну, ви вже зрозуміли принцип дії.

Як протистояти – не знаю. Це – до драконоборців. Поки ж дракони залишаються у книгах, фільмах, мріях і сенах, де їм саме місце. То чому б ними і не помилуватися?

Особливо якщо вони такі ж гарні, як чарівні, певно. у всіх сенсах цього слова. створіння канадської майстрині Astrid Makosla. Вона сааме й спеціалізується на виготовленні драконів із металевого каркасу, полімерної глини, різноманітних кристалів і каміння,

Серед її творчого доробку – прикраси у вигляді драконів, новорічні іграшки, які охоче купують не лише у відповідний до східного гороскопу рік і, найголовніше, самі дракони – досить великі, 20-30 см – скульптурні іграшки.

У її творчості вистачає шанувальників. Можливо, через дбайливо дібрані кольори та продумані пози, так що кожен дракон має власний характер й унікальний. Мо, через дбайливість, із якою виготовлена кожна фігурка. А може. людей підкуповує її зізнання, що сама майстриня –палка поціновувачка цих міфічних істот.

У будь-якому випадку, розпочати понеділок із милуванням різнобарвними драконами – не найгірша ідея. Тож гарного вам дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар