середу, 1 листопада 2017 р.

Жили собі сестрички: мальована історія від корейської ілюстраторки Paper fly





Існує думка, що кожна освічена людина може написати принаймні одну книгу. Яка буде цікавою не тільки її друзям. За умови, що у творі йтиметься про дитинство авторки чи автора. 


Бо щирі спогади, часто пропущені крізь фільтр трохи ностальгічного смутку й любові, часто-густо викликають прогнозовану реакцію: читачі починають згадувати вже власні шкільні роки, схожі чи геть інші ніж у книзі й мимоволі співпереживати маленькому герою чи героїні.


Це ж правило, ай і не підтверджене, наскільки мені відомо, ні мистецтвознавцями ні психологами, спрацьовує і щодо малюнків. Часто-густо наївні за виконанням ілюстрації, де йдеться про дітей, викликають усмішку та бажання поставити «лайк» невідомому авторові.


Ось і в ілюстраторки із Південної Кореї, відомої в інтернет-мережі як Paper fly, багато шанувальників. І не тільки з її рідної країни. Можуть змінюватись декорації історії чи побутові деталі, але мальована історія про двох сестричок не залишає байдужими глядачів з усього світу.

Бо дівчиська – справжні, живі, інколи мала трохи набридлива у своїх спробах бути «як старша», інколи у старшої з’являються перші ознаки тог, що підлітковий вік –не за горами, а тут треба увагу приділяти дрібноті. 


Але те, як старша сестра дбає по молодшу і як меншенька довіряє старшій сестричці, яка знає і вміє все-все, майже як дорослі, виглядає справді зворушливо. 


Ця історія схожа на дитячу книгу, у якій не потрібні слова. Так кожна глядачка сама зможе згадати про свій довід чи досвід своєї знайомої. І – усміхнутись ледь зворушена. Як то воно бува у дорослих, коли йдеться про спогади з дитинства.


Приємного перегляду ілюстрацій і гарного вам дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар