пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

Світи казки й буднів американського митця David Galchutt




Робота ілюстратором дитячих книг – то не забавка. Перепрошую за мимовільний і не найвищої якості каламбур, але ж сама теза цілком правдива.

А от американський художник David Galchutt має у своєму доробку не лише цікаві й дуже характерні роботи у царині ілюстрації дитячих книг, але й картини, написані маслом, акрилом і навіть твори виконані у техніці батік.

Можливо бажання спробувати себе у багатьох жанрах з’явилось у наслідок того, що він народився у творчій родині: батько його був графічним дизайнером, а мати займалася дизайном костюма.

Чи  ж диво, що David Galchutt теж обрав для себе шлях художника і вступив до Центрального мистецького коледжу м. Пасадена. 

Крім ілюстрування дитячих книжок на його рахунку – розробка дизайну для іграшок і подарунків. До речі, багато років він був «особистим стилістом» однієї з найвідоміших ляльок у світі – славнозвісної Барбі. Також чимало часу він присвятив історичному костюму й батіку.

І сьогодні із задоволенням поєднує ілюстрування дитячих книжок, дизайн подарункової продукції та батік.
Усі його твори, попри всю різноманітність сюжетів і технік, об’єднують не лише майстерність виконання, але й багата кольорова палітра, казковий ритм ліній, що мимоволі заворожує навіть випадкового глядача, і фантастичні мотиви.

Ота сама фантастичність проступає навіть тоді, коли мова нібито йде про «звичайні» пейзажі чи натюрморти, що вже мовити про ті випадки, коли йдеться про зображення Сонця й Місяця чи інших казкових персонажів? А ще, у його роботах підкупає добра порція іронії та самоіронії, яка не протиставляється, а лише відтіняє любов до світу.

Приємного милування його творам та гарного вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар