неділю, 26 листопада 2017 р.

Незвичайні малюнки кульковою ручкою від латвійської художниці Marite Desaine




Я ладна повірити, що ви, друзі. були дуже сумлінними школярами. Тож ніколи й ні за яких обставин не малювали на останні сторінках зошита під час уроків у школі. Але ж навіть за таких умов, ви, певно, в курсі, що деякі ваші однокласники креслили під час пояснень вчителя ручками (ін. коли навіть кольоровими), хто візерунки, а хто і цілі епічні полотна.


Навіть якщо після цього хтось із них пов’язав свою долю з образотворчим мистецтвом, навряд чи в це можна було «діагностувати» за тими малюнками. Хоча б тому, що ручки – не найтиповіший і навіть не найлегший у користуванні зображальний інструмент.

Звісно, зараз я трохи перебільшую. А мо, і не трохи. У світі немало чудових професійних графіків, які створюють, без перебільшення, шедеври, за допомогою саме за допомогою ручок.

Але творчість латвійської художниці Marite Desaine, серед іншого, цікава ще й своєю різноплановістю. Вона однаково успішно володіє технікою акварельного живопису й цифрового зображення. Й при цьому, серед її улюблених способів творчості – малюнки кольоровими  кульковими ручками.


Зверніть увагу, як цікаво художниця вирішує питання розтушування фону й передачі відтінків і напівтонів за допомогою інструменту, який, здавалося б, не призначений для зображання «тонкощів».


Її творчість, безумовно, варта більш детальної розповіді, тож ми повернемося до неї, обов’язково, трохи згодом. Але зараз зосередимо увагу саме на «ручкових»  малюнках. Бо художниця створила цілу серію таких робіт, дуже різноманітних як за тематикою, так і за стилістикою.


Приємного перегляду її робіт, друзі, та гарного вам дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар