неділю, 19 листопада 2017 р.

Неймовірні японські вишивки шовком від майстрині Margaret Lee





Скільки часу треба, аби вдосконалити володіння улюбленою художньою технікою до рівня, що вдовольнить самого майстра чи майстриню? Якби мова йшла про якусь притчу. То тут мала б пролунати дещо пафосна відповідь: «Усе життя!»

Та оскільки йдеться про цілком конкретну майстриню Margaret Lee й її неймовірні роботи, то варто відзначити, що вона не схильна до пафосу. Вона не декларує необхідність безперервного вдосконалення, а просто втілює цю концепцію у життя.


Її найвідоміші роботи виконані у відомій традиційній японській манері вишивання шовком. Щоправда. в ранній юності вона спершу вивчала основи китайської традиційної вишивки, але потім зацікавилась особливостями вишиваних картин японських майстринь.

У результаті вона здобула міжнародну акредитацію вчителя Японського центру вишивки (міжнародний підрозділ Kurenai Kai Ltd, Японія) із правом викладати традиційну японську вишивку шовком і японську вишивку бісером.

Тож зараз у мисткині багато поціновувачів не лише її художнього, але й викладацького дару. Вона із величезним задоволенням демонструє учням усе багатство зображальних засобів вишивки, наголошуючи, що вишивання – то захопливий світ, де кожен має власний шлях до краси.

Приємного перегляду її робіт і вдалого дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар