четвер, 2 листопада 2017 р.

Пухнасте котяче щастя на малюнках художниці-анімалістки Persis Clayton Weirs




Розпочати ранок п’ятниці із перегляду зображень котиків – то вже традиція для багатьох користувачів інтернету. А ми ж поважаємо традиції?

«Навряд чи» чи коротке «ні» – теж цілком незла відповідь. Навіть на риторичне запитання. Не всі традиції однаково заслуговують на повагу. Але ж до чого тут котики?

Вони якраз показують, що у світі є щось стабільне. Хоча б тому, що на картинах, скажімо, американських майстрів пензля, аби не підписи, не вгадаєш, що це не сусідський Васько чи красуня Маруся із третього поверху, а якась Кітті чи Блеккі.

Але сьогодні для підняття настрою пропоную помилуватися чисто американськими котиками: художниця-анімалістка Persis Clayton Weirs мешкає в Новій Англії (у США). Щоправда, її спеціалізація, як у декого із колег, не вичерпується лише і виключно чарівними пухнастими створіннями. 

 

Не менш реалістично-казковими у неї виходять картини із зображенням коней, собак. Птахів – як домашніх, так і диких, вовків, лисиць – та багатьох-багатьох інших створінь.

 

Що цікаво, художниця – талановита самоука, яка не має професійної освіти. За її словами, на заняття образотворчим мистецтвом її надихнула дещо сувора, але неймовірно гарна природа рідного краю та спостереження за тваринами.

 

Серйозно почала малювати вона у віці 23 років. Й обрала для відточення техніки коней. При чому, старт був таким вдалим, що незабаром вона досягла визнання серед містян: їй доручили намалювати портрети переможця шоу коней.

 

Зараз не менш відомі її зображення різних тварин, скажімо, котів. Можливо, особливо котів –усе ж, виграшна тема для художниці-ілюстраторки. Не менш вдалою була її спроба проілюструвати книгу. 

 

На сьогодні вона вже доклала руку до художнього оформлення кількох книг, які користуються заслуженою популярністю серед читачів.

 

Та коти чесно ділять перше місце із конями серед найкращих її сюжетів. А могли б і не ділитися. Але коти бувають й великодушними. Інколи. Коли ніхто не псує їм настрій. 

Тож приємного милування роботам художниці – усіма цими кішками, котиськами й кошенятами! І – гарного завершення робочого тижня!


Немає коментарів:

Дописати коментар