середу, 8 листопада 2017 р.

Дивні й прекрасні роботи фейшн-ілюстратора з Йорданії Shamekh Bluwi





Фейшн-ілюстрація, при всій своїй привабливості і креативності, зазвичай, має суто прикладний характер. І вже точно нікого, навіть зовсім далеку від світу моди людину, не здивує твердження, що колір і спроба передати фактура тканини не менш важлива для такого малюнку ніж силует крою.

Так само видається зрозумілим без пояснень, що головне у таких малюнках –одяг, риси обличчя й сама постать можуть бути ледь наміченими. Від цього якість зображення не втрачає своєї функціональності, а то й привабливості.

Але чи існують єдині правила, коли мова йде про професію що вимагає креативності? Хоча, якщо зупинитись саме на креативності, то правила-обмеження не мають дивувати.

А от якщо мова вже заходить про творчість – можливі найнесподіваніші рішення, від яких малюнки справа лише виграє. Ось і талановитий ілюстратор і дизайнер із Йорданії Shamekh Bluwi (зустріла варіанти транскрипування імені – Шамек, Шамех і Шемех Блуві) вирішив піти при сторенні ескізів нетиповим шляхом.

Він створює контур силуету моделі та її одягу. При цьому чимало уваги приділяє індивідуалізації її обличчя. Та що там, у нього не лише намальовані не умовні, а цілком реалістичні обличчя! При спогляданні його малюнків можна із впевненістю сказати, що на кожному зображена особистість із притаманним саме їй характером.

Потім дизайнер обережно вирізає сукні чи спідниці й кофтинки й отримує… ні, не малюнок із дірками, а трафарет для майбутньої творчої роботи.

Потім починаються експерименти із фоном. Розкішні тканини, інтер’єри, сучасні урбаністичні пейзажі та види на гарні безлюдні місцин – усе ще «заповнює» контур. Особливо цікаво спостерігати, наскільки по-різному виглядає один і той самий малюнок «накладений» на різні краєвиди. Сам художник стверджує, що хотів нагадати шанувальникам його таланту: природа – найкращий і найталановитіший митець.

Звісно, із цією тезою не посперечаєшся, але варто пам’ятати, що у вчительки-природи чимало здібних учнів, які прагнуть здивувати світ і навіть самих себе. Й інколи це їм удається.


Приємного перегляду робіт Shamekh Bluwi та гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар