неділю, 5 листопада 2017 р.

Жити як люди - гумор у зоокартинах американської художниці Lucia Heffernan




Сміх – найкращі ліки. Принаймні, такої думки дотримується художниця з Тайваню Lucia Heffernan, яка зараз живе в штаті Юта Сполучених штатів Америки.

Ну, щодо того, чи варто приписувати одні веселощі в серйозних випадках, скажімо, при переломі ноги, у мене чимало сумніві. А от що того, що сміх, а отже, і гарний настрій, цілком незле заміняє вітамінки, а мо, і каву зранку понеділка –  можу й погодитись.

А там уже й перероблену під конкретний момент приказку можна підтягти, що як тиждень зустрінеш, так він і промайне. Тож гумористичні малюнки зранку – це чудово.

Цілком можливо, що ви вже бачили малюнки Lucia Heffernan в інтернет-мережі: вони досить відомі, їх із задоволенням перемощують і їх легко запам’ятати. 

Тварини на її малюнках цілком незле залагоджують людські справи, інколи просто змушуючи усміхнутися кумедній сценці, а інколи – посмакувати добродушною чи й не дуже іронією.

Прийом, який блискуче використовували ще за часів Античності: зобразити звірів в образі людей, аби покепкувати над певними характерами чи тенденціями в суспільному житті, не втратив актуальності й на сьогодні. Особливо, коли до справи береться талановита художниця. Яка, до того ж, добре вбачаючи всі недоліки «моделей», любить їх.

Інколи важливіше не читати тих. хто поруч, довгі проповіді, а розсмішити їх. І мисткиня блискуче виконує це завданням.

Приємного перегляду її робіт і гарного вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар