середу, 15 листопада 2017 р.

Крапкове диво від англйської художниці Ana Enshina


Сучасним художникам можна й позаздрити й поспівчувати. Це залежить від вашого ставлення до представників творчих професій. А також від критеріїв, якими ви керуватиметесь, визначаючись зі своїми почуттями.

З одного боку, на сьогодні не так легко знайти свій власний оригінальний стиль, яким би до тебе ще ніхто не скористався. Та й цілком оригінальний сюжет у сучасному глобалізованому, а тому надто малому й надто великому водночас світі – то вже диво.


З іншого, зараз перед митцями відкриваються неймовірні перспективи для експерименту. І знайти шанувальників таланту з якими ти «на одній хвилі», завдяки інтернету, доста просто.

Ось і роботи лондонської художниці Ana Enshina на сьогодні відомі далеко поза межами Великобританії. Здавалося б, аж надоригінальністю її картини н відрізняються. Диких і домашніх тварин малюють зараз багато митців. Можливо, ще й тому, що це – посіб нагадати надто заклопотаному своїми справами людству, що справді казково прекрасні істоти – не по той бік екрану у вигаданій історії, а поруч із нами. І саме від нас, людей, залежить, чи залишаться вони існувати не лише в спогадах і на малюнках.

Але картини мисткині привернули увагу шанувальників цікавою технікою виконання. За допомогою акварельних фарб Ana Enshina створює «крапковий» малюнок. При цьому сміливо експериментує із кольорами: на всіх її малюнках поєднуються майже всі кольори веселки. Але зроблено це так майстерно, що відсутній і натяк на конфлікт кольорів.

Не менш цікаво, бо зовсім не характерно для малюнків у такій техніці, це те, що всі крапки мають різний розмір. Не так легко відразу зогледіти, що вони розсіяні не хаотично, а підкорюються чіткому плану художниці й дозволяють надати малюнках додаткового об’єму.

Сама художниця пояснює ці особливості стилю ледь не примхою: просто захотілося - та й по всьому. Якщо й так, то за реалізацію бажання стоїть довкола клопітка праця й бажання нагадати глядачам: довколишній світ прекрасний. Варто про це памятати, аби не проґавити диво.


Приємного милування роботами художниці та гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар