суботу, 4 листопада 2017 р.

В'язана пташина зграя від англійської майстрині Jose Heroys





Почула н6едавно дещо пишномовне захоплення птахами. Мовляв, ці чудові істоти самою природою створені, аби надихати митців. Про всяк випадок, уточню, що мова йшла не голубів чи горобці у міських парках чи не про шпаків на фруктових деревах.


Та й природа, певно, не виходила із такого абстрактного запиту для якихось елементів екосистеми, як відпрацювання музою для людей.

Однак, якщо відкинути пафос, то зерно істини у тій розмові точно є: багато творчих і талановитих людей таки надихалися красою птахів і продовжують це робити. Інколи у результаті любові до пернатих і щирого замилування ними на світ з’являються дуже несподівані й цікаві творіння.

От, скажімо. майстриня із Сассекса (графства у Південно-Східній Англії)зазначає, що у дитинстві птахи видавалися їй чарівними істотами.


Зараз, дорослою, вона в’яже птахів із шерсті та виготовляє їх за допомогою техніки валяння.

Кожна її птаха потребує довгої клопіткої роботи: створенні ескізу, підбору матеріалу, потім настає черга в’язання гачком чи валяння. Насамкінець, після прикріплення всіх деталей, на лапку чергової пташки зодягаю металеве кільце з її персональним номером.

І чимала колекція майстрині поповнюється новим експонатом, який буде користуватися не меншою популярністю ніж інші «члени зграї».

Приємного милування роботами Jose Heroys та гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар