вівторок, 28 листопада 2017 р.

Світлини-фіналісти конкурсу «Comedy Wildlife Awards-2017»: про дику природу з гумором і захопленням





Середа, коли вже аж два дні після вихідних і ще аж два дні до наступних? Ще й передостанній день осені?

Вам потрібні вітаміни! Якщо не аптечні, то хоч вітаміни гарного настрою точно.


А ще, я тут саме згадала, що давно ми вже з вами не милувалися зранку, за кухликом улюбленого напою, не малюнками, картинами чи майстерними витворами з найнесподіваніших матеріалів, а саме світлинами. 


Дарма, до речі, серед майстрів фото справи чимало тих, хто прагне зробити світ трохи кращим одним із найпростіших і найбільш практичних способів. Тобто створити щось, що викликає в глядачів щиру посмішку і бажання поділитися із тими, хто поруч, гарним настроєм.


Отже, світлини, гумор, щось незвичайне… Усім цим вимогам відповідають роботи фіналістів «Comedy Wildlife Awards-2017».


Не так давно, у 2015 році, двох фотографів із Танзанії Tom Sullam і Paul Joynson-Hicks осяяло: терміново потрібно створити новий фотоконкурс, бажано, всесвітній. При цьому дуже бажано, аби він вирізнявся серед багатьох інших конкурсів для професійних фотографів й аматорів із камерами.


Після обговорення автор ідеї зійшлися на таких обов’язкових рисах, притаманних конкурсу: це має бути весело, без претензій і слугувати важливій справі.


Виконання перших двох критеріїв видно неозброєним оком. Кадри без ретуші й фото шопу, зроблені у дикій природі, переконливо засвідчують: кумедними на фото можуть виглядати не лише люди. І навіть не тільки котики.


Що ж до важливості, то конкурс має цілком практичне спрямування. На його офіційному сайті розміщено заклик зберегти ці дивні й прекрасні створіння, поки не стало надто пізно. Багато відвідувачів не лише робить пожертви, але й стає волонтерами у конкретних програмах, спрямованих на те, аби зберегти  рідкісні види тварин. Чи допомогти їм, тим видам, не стати вимираючими.


Тож хай гарний настрій спонукає всіх нас робити цей світ хоч трохи кращим. Гарного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар