середу, 29 листопада 2017 р.

Краєвиди з Країни мрій від "художника світла" Thomas Kinkade





Калейдоскоп осінніх кольорів поступово тьмянішає. Зима надто вишукана пані, аби дозволити собі «вийти в люди» у шатах, які пасують непосидиці-осені. Звісно, любимо ми обидві пори року не за це. Чи й за їхню несхожість – теж?

Та, у будь-якому разі, приємно на межі між осінню і зимою помилуватися осінніми барвами на гарних малюнках. То чом би й не присвятити цьому кілька хвилин у ранок четверга?

Знову ж. попереджаю (вкотре), що мій смак – аж ніяк не вишуканий. І так, я в курсі, що американському художнику Thomas Kinkade робили закиди у кітчовості й «залакованості» пейзажів. 

Як і в курсі, що його називали «художником світла». І що й зараз, через 5 років по його смерті, репродукції його малюнків користуються незмінною популярністю серед його співвітчизників. Компанія «Media Arts», яка поширює його продукцію, запевняє, що зображення хоч однієї його картни – здебільшого, на календарях і пазлах для сімейного складання, – є, принаймні, в 1 із 20 будинків мешканців Америки.



Де істина? Не знаю. Це – до мистецтвознавців. Так, його світло і кольоропередача в пейзажах «залакована», але він і не малює конкретну впізнавану місцевість. Він малює краєвид мрії, на фоні якого хотіли б як не жити постійно. Так відпочити стомлені міською метушнею мешканці мегаполісу.

А ще, мене підкупають переходи водночас насичених і пастельних тонів і робота з відблиском. Як і те, що художник стверджував, що його мета –  умиротворення й водночас життєствердження, які мають передаватися через споглядання його робіт.

І так, каюся, не обмежилась, як збиралась спершу, одніми осінніми пейзажами. Додали весняно-літніх, аби були улюбленими, а завершила підбірку зимовим. Щоб нагадати, що в нас попереду.
Приємного милування роботами митця, друзі! Гарного дня вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар