вівторок, 14 листопада 2017 р.

Тонка краса, мов із павутиння: неймовірні витинанки мисткині Maude White




А ви знаєте, як поводять свій вільний час ювелірки чи ювеліри?

Ну так, «по-різному» чи «кожен по-своєму» – правильна відповідь. Але я так не граюся! Мене позбавили інтриги в зачині розповіді. 


Та граюся я чи ні – то справа десята. Бо мовчати все одно не зможу. Ви тільки погляньте на роботи-павутинки майстрині із США Maude White!

Аркуш білого паперу ніж для розрізання паперу ж із дуже тонким лезом – і години й години роботи, тисячі надрізів та крихітних дірок, де вивірений кожен рух, бо найменша недбалість може зіпсувати все. 


Чесно, коли вперше поглянула на її роботи. але ще не знайшла інформацію про техніку виконання, то все списала на лазерну нарізку. Звісно, й надсучасні технології не применшили б таланту авторки та дива, яке вона створює для всіх шанувальників. А отже, – і для нас.


Ще пораділа за майстрів, перед якими відкриваються нові можливості з новими інструментами. Але коли виявилось, що я помилилась і мисткиня діє «по-старовинному»,а все залежить лише від вмілості її рук, досвіду й знову ж таланту. Чесно, на мить занімувала від захвату.

Звісно, робота ювелірки вимагає твердої руки, точності й вміння обіграти матеріал, показавши його з найкращого боку. Але перенести  усі ці вміння на такий тонкий (у всіх сенсах слова) матеріал як звичайний папір…


Не менше заслуговує на повагу фантазія художниці: ілюстрації до відомих казкових історій,. квіти, птахи, фантастичні й побутові сцени – усе виходить однаково майстерно і цікаво. 


Не диво, що її творчість набуває все більшої популярності у світі. Пропоную приєднатися до когорти шанувальників Maude White й помилуватися її роботами.

І так, гарного вам дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар