неділю, 26 листопада 2017 р.

Текстильні диво-птахи від англійської майстрині Zara Merrick




нколи споглядання чудових творчих робіт викликають зітхання: от би й мені так! Щоправда, не всі захоплені глядачі кидаються після цього до найближчої рамниці товарів для творчості. Дехто відсіюється на цьому етапі під гаслом, що анатомічні особливості її чи його верхніх кінцівок заважають дарувати радість людям і собі шляхом створення вартісних мистецьких витворів.

Дехто чесно купує усе необхідне. І навіть розпочинає кар’єру як не художника, так хендмейдера. І тут виникає наступний аспект: час! Скільки часу можна-треба-взмозі присвятити одній роботі майстер-початківець? А досвідчений творець? Скільки не шкода, врешті, витратити того часу на створеня одного виробу?

Скажімо, англійська майстриня Zara Merrick дає на це питання посту відповість: стільки скільки потрібно. Скажімо, на створення одного текстильного полотна із зображенням птаха (розмір десь 70 см) у неї може піти й місяць.

При цьому треба зауважити, що чимало часу майстриня віддає підбору «правильної тканини»: часто матеріал  знаходиться в її колекції старовинних тканин, яка постійно поповнюється новими відрізами із англійських і французьких ярмарків. 

А ще, її фірмовим «почерком» є змішана техніка: текстильні зображення птахів - від грізних сов до зворушливих хвилястих папужок – незмінно доповнюється вишивкою. На її думку, саме вишивання додає роботі завершеності, дозволяє цілком відчути, як із пласкої заготовки, завдяки клопіткій праці, «народжується» чергова птаха.

«Я інколи сама дивуюся, як у мене виходить створювати щось подібне», – зізнається Zara Merrick. – «Але саме любов до творчості не дозволяє мені зупинитися на вже досягнутому».

І це –чудово. Адже у майстрині – чимала «армія» шанувальників серед інтернет-користувачів, які із задоволенням милуються ї черговим творінням.

Приємного перегляду її робіт, друзі! І – гарного вам дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар