понеділок, 6 листопада 2017 р.

Осіннє листя замість полотна - неймовірні пейзажі польської майстрині Joanna Wirazka




Осінь любить перевіряти людей на міцністьь. І робить це майстерно. Зрештою, як і все, за що береться ця щедра на радість і сум пані.



Особливо це відчувається у листопаді. Саме цього місяця найбільше видно різницю між тими, для кого різнобарв’я сухого листя під ногами і довкола – ще один привід для суму чи незадоволення, що сміття не прибирають вчасно. І на тих, для кого таке листя – частина декорації осінньої казки. 


Є, щоправда, невеличка частка тих, хто сприймає листя як матеріал для творчості – примхливий, на жаль, недовговічний, але, завдяки оригінальній структурі, дуже цікавий і вартий уваги.



А ще, на щастя, в епоху інтернету творчі вироби з листя можна зафіксувати на цифрову техніку, продовживши їхнє «життя», й розмістити зображення у світовій мережі, на радість численним шанувальникам таланту.


Саме так чинить майстриня з Польщі Joanna Wirazka.  Для неї листя – то полотно. На якому художниця створює дуже цікаві й характерні картини за допомогою кольорових олівців і пензлика.

Її однаково приваблюють як зображення природи, так і міські пейзажі – відомі всім характерні видива Лондона, Парижа, Нью-Йорка. При чому, за її власним зізнанням, у цьому випадку для неї важливим є навіть не ритм контурів будівель, а гра світла й тіні.


Не менш цікаві, хай і з іншою кольоровою гамою, є зображення природи у її виконанні – морське узбережжя, ліси, гори. Тут уже пейзажі бувають більш абстрактними, інколи – без прив’язки до конкретних географічних точок.

Приємного перегляду робіт Joanna Wirazka і гарного вам дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар