понеділок, 20 листопада 2017 р.

Чергові зворушливі й кумедні історії про драконів від американського ілюстратора Brian Kesinger


Жила собі в Америці родина професійних музик. Із тих, де дітей починають вчити грати на музичних інструментах трохи не раніше ніж говорити. Та що там, із тих, де музикою не заробляють гроші, її, ту музику. Найперше, щиро люблять. Й ось у такій родині народився хлопець, цілком позбавлений музичного слуху.

Вам не видається, що зачин такої розповіді, за логікою сюжету, цілком підходить для розповіді про чергового члена непроголошеного офіційно Клубу невдах?
На щастя, інколи життя значно милосердніше за казку.

Відомий американський ілюстратор Brian Kesinger, справді народився в родині музик, де був «білою вороною», бо з дитинства надав перевагу малюванню. І тут треба надати належне його батькам й іншим родичам. Хтозна, чи д кінця вони розуміли захоплення тоді ще малого хлопчака? Але дієво заохочували його розвивати творчі здібності.

У результаті на сьогодні Brian Kesinger – відомий анімато, який більше 20 років працює на славнозвісну студію Walt Disney. До речі, на роботі пишаються не лише його талантом, який був відзначений численними нагородами, але й своєрідним рекордом: він став наймолодшим в історії компанії аніматором, ставши до творчої роботи у 18-річному віці.

А в короткі години вільного часу він із задоволенням малює «для душі». І робить це по-справжньому чудово, демонструючи відмінне вміння стилізувати, а ще краще – почуття гумору.

Можливо, ще й через це він – серед моїх улюблених митців, чия творчість проходить під кодовою назвою «вітамінки для гарного настрою». Я вже згадувала в цьому блозі про найвідомішу парочку його героїв, зображених в антуражі класичного стімпанку – зовсім не по-вікторіанські сміливу й незалежну красуню Вікторію та її домашнього улюбленця – восьминога Отто.

І про драконів теж згадувала – добре, що їх у його багато. Не дарма ж сам митець зізнається, що ці граційні (ну, з певної точки зору, і взагалі, краса – в очах того, хто дивиться) й небезпечні (мда? Ох, ці стереотипи!) створіння надихають його на творчість.

Тож тримайте чергову порцію ілюстрацій, що ламають драконячі стереотипи. Ну, справді, хіба можна пройти повз і не запостити малюнки про дракона, що зберігає бібліотеку?! Оце-от правильне зрозуміння скарбу!

Чи допомагає малюку-дракону вперше стати на крило? Чи, втративши давно крила, запускає у небо повітряного дракона, вибачте, повітряного змія. Хоча, яка різниця?!

Чи гірко плаче, перечитуючи 14 розділ класичного тріллеру «Гоббіт»? От ви що, не плачете в цьому місці?! Серце у вас точно не драконяче!


Але, попри це, я вірю, що ви з насолодою переглянете ці ілюстрації. А гарний настрій забезпечить вам успіх на весь день.

Немає коментарів:

Дописати коментар