пʼятницю, 29 грудня 2017 р.

Санта Клауса не існує?! А от дива - існують, так!

Norman Rockwell An unexpected finding (Santa Claus does not exist ?!)

Остання субота грудня. Більше того, до завершення року залишилися лічені години! У тому сенсі, що порахувати їх можна як і не на пальцях, то знаючи арифметику в рамках першого півріччя першого класу.

Newell Convers Wyeth Illustration from Wyeth Popular Magazine. 1915 р.

Аби привернути увагу публіки і вмовити її погодитись увірвати низку передноворічних клопотів на кілька хвилин хоч для віртуального, хоч для реального кавування, замало зображень ялинок, сніговиків чи янголят.

Joseph Christian Leyendecker

Що ж, вдаємося до важкої артилерії. Доведеться шокувати вас, друзі, оприлюднивши результати журналістського розслідування. Під прикриттям того, що дрібка істини перед новорічними святами не менш потрібна ніж добра порція гумору.
Norman Rockwell Man Playing Santa, 1916 р.

Важко уявити, але існують художники, які не обмежуються під Новий Рік та Різдво зображеннями Різдвяного Діда - і байдуже, як його звуть: Санта Клаус, Святий Миколай чи Дід Мороз. Одним словом, вони не зображають доброго чарівника, який раніше обдаровував лише гарних малих, а зараз щедро роздає подарунки усім – і дітям, і їхнім батькам, в оточенні щасливих дітисьок і купи подарунків.
Norman Rockwell Santa’s Surprise. 1949 г

Ні, вони бадьоро і навіть із гумором звертаються у своїх картинах до того незручного для багатьох батьків моменту, коли нащадок упевнено заявляє, що дізнався: ніякого діда з чарівною торбою не існує.
Norman Rockwell See Him at Drysdales (Santa on train) Illustrated by Saturday Evening Post Cover. 28 December 1940 р.

І що б Ви думали? Їхні роботи користуються неабиякою популярністю серед глядачів. Можливо, тому, що цей момент так чи інакше пережили всі. Тож і прагнуть дізнатися, а як воно було в інших? А можливо, тому, що дізнатися про те, що в костюм чарівника з подарунками вбався тато – це не втратити віру в дива, а зрозуміти, що чарівництво існує. І що його здатен зробити кожен, аби стало любові до тих, хто поруч, і до всього світу.
Stewart Sherwood Без назвиз серії "Children Christmas"). 1964 р.


Приємного перегляду малюнків, друзі! Гарного вам настрою в передостанній день року!
Haddon Sundblom

Немає коментарів:

Дописати коментар