понеділок, 25 грудня 2017 р.

Витончені й лаконічні вишивки-мініатюри французької майстрині Delphil Brodeuse




Інколи метри, даючи настанови молоди митцям, не забувають напучувати: а теми для творчості вам має підказати саме життя, ви маєте черпати натхнення в тому, що вас оточує!

Попри деяку банальність такої пропозиції, у неї є певне раціональне зерно. Зрештою, як і в будь-якій банальності. І як і будь-яка порада вона корисна лише для тих, хто – інтуїтивно чи із власного досвіду, - дійшов до такої ж думки самотужки.

Скажімо, писати пейзажі рідного краю, інколи правді талановиті, прагли і прагнуть чимало молодих митців. А от вишивати такі пейзажі пробують значно менше народу.

А шкода, до речі. Принаймні, якщо до мистецьких здібностей, щедро відсипаних природою, додати роки, витрачені на відточування техніки, на світ можуть з’явитися справді варті уваги роботи. Скажімо. Такі, як у французької вишивальниці Delphil Brodeuse.

Те, що вона хоче присвятити життя вишиванню, мисткиня зрозуміла ще в досить ранньому віці. І доклала чимало зусиль, аби розвинути свої здібності до творчості. На її рахунку - диплом CAP (диплом майстрині ручної вишивки) Паризької школи мистецтв. Потім – робота в салоні, що спеціалізувався на ручній вишивці весільних суконь і прикрас. А кілька років тому вона пройшла стажування Домі LESAGE (Chanel).

А зараз Delphil Brodeuse мешкає у селищі Понтаріон регіон Лімузин. За словами самої майстрині, її, пристрасну палку натуру задаровує се, що вна бачить. Вона черпає натхнення у навколишніх пейзажах для своїх вишивок і малюнків. Часто для натхнення їй досить побачити якесь незвичайне і прекрасне дерево, аби забажати поділитися його зображенням з іншими. 

Що цікаво, її роботи вражають і місцевих мешканців, які, заклопотані, не завжди звертають увагу на довколишню красу.

А ще, вона не лише відбиває навколишню красу у своїх творах, але й змінює реальність. Принаймні, разом із своєю мамою Енн вона змогла перетворити стару, нікому не потрібну пекарню на творчу студію. Разом вони створили там чарівний усесвіт із власних вишивок, шитва, прикрас і незвичайних предметів. Сусіди спершу дивилися на такі перетворення нашорошено, а потім високо оцінили їх.
А ще, завдяки можливостям Інтернету, в Delphil Brodeuse чимало прихильників у різних куточках світу.

Сподіваюся, що і вам сподобаються її роботи. Гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар