вівторок, 19 грудня 2017 р.

Такий реальний і мініатюрний світ японського митця Tatsuya Tanaka





Ви колись вбачали в брокколі розлогу крону дерева? У блискавці-застібці –залізничну дорогу? У шматку сира чи в картоплині – піщані бархани, а в локшині – труби органу?





Якщо відповідь: «ні», - то нічого дивного. Для цього треба мати особливо «заточений погляд». Такий, ким володіють діти, котрі легко майструють огорожі із сірників і лялькові плаття із пелюсток квітів, чи дорослі власники колекційних лялькових будиночок, що «зависають» на спеціальних форумах, вишукуючи, як краще прикрасити інтер’єр іграшкового помешкання. Чи художники-мініатюристи, які здатні створити зменшену копію будь-якого куточку світу за допомогою буденних речей.





Японський митець Tatsuya Tanaka наділений саме таким поглядом. А ще – винахідливістю, добрим почуттям гумору та наполегливістю. Свій проект «Miniature Calendar» він започаткував ще у 2011 році. Із того часу щодня він викладає на спеціальному сайті та на свої сторінці у Фейсбуку: https://www.facebook.com/tatsuyatanaka фотографію нової мініатюри. У всіх його роботах задіяні крихітні ляльки та звичайні буденні предмети чи продукти в незвичайному контексті.




Зазвичай, це – частина пейзажу чи якась масштабна частина інтер’єру, що добре підкреслює мініатюрні розміри створених ним чоловічків і драматичні, кумедні чи позірно буденні ситуації, в яких вони перебувають.




Тож не диво, що когорта прихильників майстра весь час зростає. Усе нові любителі мініатюрної творчості стежать за його сторінками у соцмережах, аби дізнатися про все нові роботи винахідливого майстра.





Приємного перегляду робіт Tatsuya Tanaka, друзі, та гарнТакиого вам настрою на весь день!





Немає коментарів:

Дописати коментар