суботу, 23 грудня 2017 р.

Дух Різдва у картинах канадської художниці Trisha Romance




Новорічні свята на порозі. 

Що реальний світ, що новинні стрічки у соцмережах багаті на ялинки, подарунки, Дідів Морозів, Санта Клаусів і Святих Миколаїв. А так, ще – на затишно-білосніжні зимові пейзажі, коминки з яскравим полум’ям і на щасливих дітлахів, які з нетерпінням очікують миті, коли можна буде відкрити подарунки, які щедро дісталися усім – і слухняним, і неслухняним.

Не буду оригінальною. За тиждень до Нового Року хочеться не вправлятися у вишукуванні якоїсь незвичної теми, а надати можливість друзям і знайомим помилуватись гарними зимово-святковими малюнками. 

Тим більше, що серед моїх зимових чимало тих, хто святкує Різдво Христове з 24 на 25 грудня. Тож, певно, ілюстрації, присвячені католицькому Різдву буде саме на часі.


Тим більше, що канадська художниця американського походження Trisha Romance сповідує філософію, яку, певно, схвалили б усі ті, хто говорить по справжній дух Різдва.

Вона народилась у Нью-Йорку в 1951 році і з дитинства прагнула малювати. Вчителі відзначали здібності дівчинки, але один із них попередив її, коли вона стала старшою: професія художниці відповідає її темпераменту, наполегливості, схильностям і любові до світу. Але жінка в Америці в 70-х рр. не змогла б розбагатіти, присвятивши себе образотворчому мистецтву. 

Trisha Romance подякувала за турботу. І запевнила, що знає: мистецтво – то не шлях до багатства, але шлях до її особистого щастя.

І уподовж всього свого життя, малюючи дуже світлий, затишний світ, який викликає добру усмішку й бажання зупинитися серед щоденної метушні й придивитися до простих нібито малюнків ще раз, вона дотримується цієї ж точки зору.

У неї багато малюнків, присвячених різним порам року та простим буденним радостям простих людей. Та сьогодні ми милуватимемося добіркою її робіт. присвячених зимовим святам.

Гарного настрою й здійснення всіх бажань, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар