пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Дивовижні ботанічні ілюстрації від художниці з Індонезії Eunike Nugroho



Перший місяць зими перевалив за половину. Що роблять нормальні люди, коли роблять це грандіозне відкриття, випадково глянувши на календар? Хапаються за голову: ой, а ялинка ще й не встановлена! Чи за найближчий гаджет, аби погуглити різдвяні знижки в улюблених крамницях.

Що зробила я? Відчула, що втомилась від похмурого зимового краєвиду. Нема снігу, то дайте хоч на яскраві барви квітів помилуватись! І теж полізла до гуглу, забивши у пошуковник запит: «ботанічний живопис».

Звісно, зараз куди простіше залізти на якийсь фотосток і намилуватись квітами всіх відтінків, кольорів і фасонів. Дехто навіть цілком серйозно вважає, що «ботанічні ілюстрації» – то щось про ХІХ століття, вишукана дама із альбомом у шкіряній палітурці й мереживною парасолькою від сонця. Чи хоч джентльмен, який у вільний час злегка займається наукою, демонструючи, що дороге навчання у престижному коледжі не минуло даремно, залишивши знання з ботаніки й навички з малювання.

Але ні! Є люди. які поділяють мою точку зору, що найкращій світлині з квітами можна приділити кілька секунд уваги, а от малюнок тої самої квітки тягне розглядати знову й знову, вглядаючись у всі деталі і захоплюючись, як авторський талант робить гарну від природи річ дивовижною.

Ось, наприклад, художниця-ілюстраторка з Індонезії Eunike Nugroho свою творчість присвятила зображенню квітів, як зазначає сама авторка, екзотичних. Що цікаво, серед «екзотики» трапляються і звичні нам соняхи, іриси й маки. Але ж в Індонезії, певно. це таки екзотика. :)

А почалося захоплення творчістю Eunike Nugroho ще в дитинстві. Батьки малої тривожились, що дівчинка надто гіперактивна. Тож усяко підтримували її захоплення малюванням.  А дівчинка серед усіх сюжетів для творчості обирала квіти.

У дорослому житі дитяче захоплення спершу перетворилося на хобі, а потім – і на серйозне захоплення.

Більше про те, як вона створює картини, можна дізнатисяз її творчого блогу:

Приємного перегляду робіт Eunike Nugroho та гарного вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар